LITTEKENTHERAPIE
28 december 2015
SkinPen behandeling bij 4YourSkin
SKINPEN (Medisch Microneedling)
28 december 2015

Rosacea, couperose, kersenwratjes en zo zijn er nog vele rode huidverkleuringen. Allemaal hebben ze te maken met zichtbare haarvaatjes. Veel mensen ervaren een rode huid als storend en willen er wat aan doen. Veel van deze rode huidverkleuringen kunnen wij behandelen met lasertherapie.

Hoe werkt lasertherapie bij roodheden?

Onze laser heeft een golflengte van 532 nanometer. Deze golflengte heeft veel affiniteit met de rode kleur van het bloed. Wanneer wij een rood haarvaatje of bijvoorbeeld een kersenwratje laseren, wordt de laserstraal geabsorbeerd door het bloed. Vervolgens ontstaat een warmte in het bloedvaatje waarna deze simpel gezegd samentrekt. Het bloed kan niet meer door het vaatje stromen en zoekt een andere weg. Het bloedvaatje zelf wordt uiteindelijk door het lichaam opgeruimd.

Voorafgaand aan de behandeling

Minstens 4 weken voor de behandeling moeten zon en zonnebank vermeden worden, omdat de huid niet te zongebruind mag zijn. Dit om te voorkomen dat de laserstraal al in de opperhuid wordt geabsorbeerd en de behandeling minder effectief wordt en waardoor er een kans is op pigmentverkleuringen. Om de huid niet te zongebruind te laten zijn, is het noodzakelijk een zonbescherming te smeren van minstens SPF 30. Omdat een behandeling effectiever is bij een groter contrast is het verstandig om niet net voor de behandeling intensief te sporten of naar de sauna te gaan. Hierdoor kan de huid namelijk tijdelijk rood worden wat de behandeling benadeeld. Daarnaast is het beter om geen make up te dragen op het behandelgebied. Deze moet namelijk verwijderd worden, door de wrijving kan de huid wat roder worden wat ook de behandeling weer wat benadeeld.

De behandeling

Tijdens de behandeling zie je de vaatjes direct wegschieten of donkerpaars of bruin verkleuren. De laserstraal is heel dun waardoor wij heel precies kunnen behandelen, ook bij lastige plekken zoals neusplooien of vaatjes bij de ingang van een neusgat. We behandelen zoveel mogelijk vaatjes. Door het laseren wordt de huid op den duur ook wat roder waardoor niet alle vaatjes meer goed zichtbaar zijn, wanneer dit punt bereikt is, is de behandeling klaar. De laserpulsjes voelen als kleine speldenprikjes. Op sommige locaties zoals de neus zal dit gevoel intenser zijn dan bijvoorbeeld de wangen of de kin.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en is koelen erg prettig. De huid kan gevoelig zijn waardoor wij afraden om de eerste 24 uur niet te gaan sporten of in de sauna te gaan. Ook bij warm douchen kun je merken dat je een behandeling heeft ondergaan, de huid kan op die plek wat gevoeliger zijn en weer wat rood kleuren. Grotere vaatjes zijn in eerste instantie vaak wat donkerder gekleurd. Het lichaam heeft een aantal weken nodig deze vaatjes op te ruimen. Wanneer een groot gebied in het gezicht is behandeld, kan ook zwelling optreden. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan kun je koelen met een coldpack.

Omdat de huid de eerste 4 weken na de behandeling gevoeliger is voor zonlicht is het noodzakelijk dat u minimaal met een SPF30 smeert. Om ook daarna zoveel mogelijk nieuwe vaatjes te voorkomen raden wij altijd aan om dagelijks een SPF 30 of hoger te smeren. Wij verkopen ook speciale dagcrèmes, foundations en poeder met een SPF 30.

Te verwachten resultaat

Voor couperose, spiderneavi en kersenwratejes zijn 1-3 behandelingen afdoende. Het is deels afhankelijk van de omvang van de roodheid en daarnaast bepaal je zelf wanneer je tevreden bent met het resultaat, dit kan dus ook al na 1 behandeling zijn. Bij roodheden zoals een wijnvlek is het aantal behandelingen lastiger te voorspellen. Bloedvaatjes worden constant door ons lichaam aangemaakt. Ook nieuwe bloedvaatjes kunnen weer verslappen waardoor ze meer zichtbaar worden, zeker als je daar aanleg voor hebt. Dit kan dus betekenen dat je elke paar jaar terug moet komen voor een onderhoudsbehandeling. Om nieuwe roodheden zoveel mogelijk te voorkomen raden wij aan om alcoholgebruik, roken en saunabezoekjes te beperken tot een minimum of het liefst zelfs mijden. Daarnaast is een goede zonbescherming van groot belang! Wij adviseren je graag welk product goed is voor jouw huid.

Behandelfrequentie

Omdat het lichaam een aantal weken nodig heeft om vaatjes op te ruimen is het eindresultaat dan ook pas na ongeveer 4-6 weken zichtbaar. Om die reden plannen we dan ook geen vervolgbehandeling in eerder dan 4 weken.

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN