Zomeralarm: tijd om te smeren!
25 juni 2019
Striae: wat moeten we ermee?
11 juli 2019

Zonnehals

Nou lees je deze titel en denk je misschien: wat wordt er nou ooit met een zonnehals bedoeld? Misschien herken je het wel als je de volgende omschrijving leest: een grillige, roodbruine verkleuring die in de hals aanwezig is, waarbij men ziet dat deze verkleuring net onder de kin ontbreekt. In deze korte blog vertellen we je er meer over! 

 

Wat is het? 

De zonnehals wordt met een deftige naam ook wel ‘Poikiloderma van Civatte’ genoemd en het komt vaak voor. Meestal wordt het gezien bij mensen van middelbare leeftijd met een blanke huid en een voorliefde voor de zon. Het is dan ook eigenlijk een vorm van zonschade door UV-straling. Bij vrouwen speelt de overgang ook een rol.  

In deze pigmentatie zie je een roodheid rondom de haarzakjes waarin vaatjes zichtbaar zijn. Daaronder ligt een laagje pigment wat ook meedoet in de verkleuring van de huid. 

 

Is er wat aan te doen? 

Veel mensen die met dit fenomeen te maken hebben, zouden er graag vanaf willen omdat het vaak als cosmetisch storend wordt ervaren. Gelukkig is er daadwerkelijk wat aan te doen! 

Bij 4YourSkin beschikken wij over een laser die zich richt op pigment en vaatjes in de huid waarmee we de verkleuring in de hals kunnen verminderen. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om het gebied te behandelen, afhankelijk van onder andere de grootte van het gebied. 

 

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.