Peeling bij 4YourSkin
PEELINGS
28 december 2015
LITTEKENTHERAPIE
28 december 2015

Ongewenste haargroei kan bij iedereen, zowel mannen als vrouwen voorkomen. Haren kunnen overal op het lichaam zitten. Wanneer iemand zich stoort aan haargroei kan dit, indien de haren gepigmenteerd zijn, behandeld worden met behulp van lasertherapie. Lichte haren kunnen met elektrische epilatie worden behandeld.

Wat doet laserontharen

Al meer dan 10 jaar werken wij met de Diode Lightsheer laser. De Diode Lightsheer is de gouden standaard op het gebied van laserontharing. Dit zit hem in de enorme kracht en de vaste golflengte van 810 nanometer. Onze laser produceert een zuivere lichtbundel die een aantal miliseconden op de huid wordt uitgezonden. In deze tijd wordt het speciale licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haren. De warmte die ontstaat vernietigt de haarzakjes waardoor er geen nieuwe haren kunnen groeien.

Voor de behandeling

Omdat de laser het meest effectief en veilig is op een lichtere huid is het van groot belang dat je minimaal 4 weken voorafgaand aan de behandeling de huid niet blootstelt aan de zon of zonnebank. Daarnaast is het heel belangrijk dat je de huid beschermt met een hoge factor. SPF 30 of hoger, vraag ons welk product voor jouw huid geschikt is.

Ook is het verstandig dat je minstens 4 weken voor de behandeling de haren niet meer epileert, harst of op een andere manier de haartjes uit de huid trekt. De haar is namelijk nodig om de laserbehandeling effectief te maken. Wanneer er zich geen haar in het haarzakje bevindt, kan deze het laserlicht niet absorberen en is behandeling nutteloos. Scheren of knippen van de haren is wel mogelijk omdat de haren dan nog in het haarzakje blijven.

De behandeling

Op de dag van de behandeling kom je naar de praktijk. Afhankelijk van het type haar en de hoeveelheid vragen wij je om de haren (zoveel mogelijk) te scheren. Het behandelgebied wordt afgetekend. We beoordelen het behandelgebied en wanneer haren te lang zijn, scheren wij de haartjes verder helemaal glad. Afhankelijk van de laserkop die wordt gebruikt, wordt er wel of geen laagje gel aangebracht op het behandelgebied.  De huidtherapeut stelt de instellingen van de laser in. Hierna starten we met laseren. Elke puls voel je als een aantal warme prikjes op de huid. De prikjes die je voelt zijn de haartjes die op dat moment het laserlicht absorberen. Hoe meer haar er in een gebied groeit, hoe meer prikjes je per puls zult voelen. Heel nauwkeurig wordt het gebied gelaserd met een gekoelde kop om de behandeling wat aangenamer te laten verlopen. Om het behandelen van grote oppervlakten, zoals ruggen en benen, snel en aangenaam te maken, maakt onze laser gebruik van HIT technologie. Deze werkt met vacuüm-assistentie waarbij de huid wordt opgetrokken en gelijktijdig de puls wordt gegeven. Zo wordt je gevoel voor de gek gehouden en maken extreem pijnlijke behandelingen deel uit van het verleden.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid meestal wat rood en soms is er wat zwelling te zien in het behandelgebied. Dit trekt over het algemeen binnen een paar uur helemaal weg. Koelen met een coldpack kan verlichting geven en zorgt ervoor dat de roodheid en zwelling sneller wegtrekt. Direct na de behandeling zul je nog geen resultaat zien. In een enkel geval kan het zijn dat er wat haartjes uit het haarzakje zijn gekomen, maar meestal duurt dit een week tot een paar weken (afhankelijk van het behandelde gebied). Na die tijd merk je vaak dat de huid heel glad aanvoelt en zijn er geen tot weinig haartjes waarneembaar. Omdat haren in fases groeien betekent dit dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Niet alle haren zijn op het zelfde moment zichtbaar en dat betekent dat een paar dagen na het gladde gevoel er al weer andere haartjes gaan groeien. Deze haren worden bij de volgende behandeling gelaserd. Dit proces gaat door tot alle haren behandeld zijn. Gedurende die periode merk je dat er steeds minder haren zijn en dat de haren die nog wel groeien dunner zijn.

Te verwachten resultaat

In de weken na de behandeling zal je al wel wat verschil merken, maar om alle haren te behandelen zijn meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn dit er 5-7 om het gewenste resultaat te krijgen. Dit heeft te maken met de verschillende groeifases waarin een haar zich kan bevinden. Een haar maakt een groeiperiode door van 3 fases. De eerste fase is het meest effectief om te behandelen, omdat de haar dan het meeste pigment bevat en diep in het haarzakje zit. Omdat niet alle haren op het zelfde moment in die actieve groeifase zitten, worden elke behandeling weer andere haren effectief behandeld. Aan de buitenkant is niet te zien in welke fase een haar zich bevindt en daarom worden alle haren elke behandeling gelaserd.

Afhankelijk van de behandellocatie, op het lichaam groeien haren doorgaans trager dan in het gezicht, behandelen we elke 6-8 weken.

 

laserontharing kin

Laserontharing kin

resultaat na 3 laserbehandelingen oksels 4YourSkin Huidtherapie2019

Resultaat na 3 laserbehandelingen oksels

 

 

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN

Gerelateerde aandoeningen