PIGMENTBEHANDELING
28 december 2015
Peeling bij 4YourSkin
PEELINGS
28 december 2015

Striae is een huidaandoening waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Het ontstaat doordat bindweefsel in de lederhuid te snel wordt opgerekt. Bijvoorbeeld wanneer de  huid door zwangerschap ineens snel moet groeien.

Met de ResurFX™ fractionele laserbehandeling wordt de productie van nieuw collageen en elastische vezels in de diepere huidlagen gestimuleerd. Striae wordt hiermee optimaal behandeld. De behandeling heeft een korte downtime waardoor je snel de dagelijkse werkzaamheden kunt hervatten.

De ResurFX™ kan ook worden ingezet ter verbetering van (acne) littekens en huidverjonging.

Hoe werkt de ResurFX™ fractionele laser

Een gefractioneerde laser wil eigenlijk zeggen dat deze niet 1 grote bundel aan licht afgeeft, maar allemaal kleine pulsjes. Honderden fracties van pulsen bereiken de diepere lagen van de huid. Al deze bundeltjes van warmte stimuleren de aanmaak van nieuw collageen. Omdat de huid rond de pulsjes wel helemaal intact blijft, kan de huid sneller herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel wordt het algehele beeld van de huid verbetert en zal de striae steeds minder zichtbaar worden. Door deze laserbehandeling zal ook de doorbloeding van de huid beter worden en kunnen pigmentcellen worden geactiveerd waardoor de kleur van de striae verbeterd.
Het grote voordeel van de ResurFX™ is dat deze non ablatief is, wat betekent dat de buitenste huidlaag intact blijft terwijl de lederhuid zeer intensief wordt behandeld. Dit alles zorgt voor een minimale downtime, oftewel, het herstel zal snel verlopen.

Voorafgaand aan de behandeling

In een intakegesprek bespreken wij de verwachtingen en wensen. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het nodig om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner. Bij haargroei in het behandelgebied is het van belang om een dag van tevoren het gebied te scheren. Harsen en epileren kan 5 dagen van tevoren nog gedaan worden.

De behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het gebied. Dit kan bij striae natuurlijk enorm variëren. Meestal houden we een maximum behandeltijd van een uur aan. We beginnen met aftekenen van het huidgebied. Vervolgens geven we gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld.
Tijdens de pulsen voel je warme prikjes op de huid. De pulsen zijn van korte duur. De scanner heeft een gekoelde tip, ten behoeve van het comfort tijdens de behandeling. Na de behandeling koelen we de huid na en brengen we zo nodig kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en licht gezwollen. De zwelling is meestal binnen 24 uur verdwenen, de roodheid kan bij de behandeling van striae tot wel een paar maanden na de behandeling aanhouden. Echter neemt de intensiteit van de roodheid wel steeds verder af. Sommige mensen merken een jeukend of trekkend gevoel in het behandelgebied, dit is een teken dat de huid als het ware aan het werk is. De huid maakt namelijk tot wel minstens 3 maanden na de behandeling collageen en elastische vezels aan. Omdat de huid tijdens deze herstelperiode extra gevoelig is voor zonlicht raden wij aan de huid goed te beschermen met een SPF 30 of hoger. Ook kun je merken dat het behandelgebied wat gevoeliger is. Dus bijvoorbeeld bij intensief sporten, waarbij je meer warmte en zweet produceert of het dragen van strakke kleding op het behandelgebied. Dit is normaal en de gevoeligheid wordt vanzelf minder.

Te verwachten resultaat

Naarmate de tijd vordert, zie je dat de striae steeds minder zichtbaar wordt. Het kleurverschil wordt minder en de structuur van de striae wordt gladder. Omdat collageenopbouw een langdurig proces is, zie je het eindresultaat pas na 3-6 maanden.

Aantal benodigde behandelingen

Elke behandeling geeft verbetering, maar omdat striae een wat dieperliggend ‘probleem’ is zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Wanneer het om een groter gebied gaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een periode van 4 of 5 weken voor een optimaal resultaat.

Striae voor en na behandeling

Striae voor en na behandeling

 

 

 

 

 

 

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN

Gerelateerde aandoeningen