VERWIJDEREN PLEKJES EN VLEKJES
20 februari 2019
ResurfX bij 4YourSkin
HUIDVERJONGING MET RESURFX
23 januari 2019

De meeste mensen ontkomen er niet aan: Acne. Gelukkig is acne vaak van tijdelijke aard, maar helaas kan acne wel zijn sporen nalaten. Wanneer jij je aan deze vervelende littekentjes stoort, kunnen wij je behandelen met de fractionele ResurFX™ Laser. Met deze lasertherapie kunnen wij je littekentjes zeer nauwkeurig en effectief behandelen waardoor ze geleidelijk minder zichtbaar worden. 

 

Met de ResurFX™ fractionele laserbehandeling worden acnelittekens optimaal aangepakt. De behandeling heeft een korte downtime waardoor je de dagelijkse werkzaamheden snel kunt hervatten.

De ResurFX™ kan ook worden ingezet ter verbetering van huidveroudering, littekens en striae.

Hoe werkt de ResurFX™ fractionele laser

Een gefractioneerde laser wil eigenlijk zeggen dat deze niet 1 grote bundel aan licht afgeeft, maar allemaal kleine pulsjes. Honderden fracties van pulsen bereiken de diepere lagen van de huid. Al deze bundeltjes van warmte stimuleren de aanmaak van nieuw collageen. Omdat de huid rond de pulsjes wel helemaal intact blijft, kan de huid sneller herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel worden de littekentjes, poriën, maar  ook lijntjes en andere oneffenheden minder zichtbaar.
Het grote voordeel is dat onze ResurFX™ een non ablatieve laser is, wat betekent dat het de buitenste huidlaag intact blijft terwijl de lederhuid zeer intensief wordt behandeld. Dit alles zorgt voor een minimale downtime, oftewel, het herstel zal snel verlopen.

Voorafgaand aan de behandeling

In een intakegesprek bespreken wij je verwachtingen en wensen. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het belangrijk om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner. Haren in het te behandelen gebied moeten een dag van tevoren geschoren. Harsen en epileren kan 5 dagen van tevoren nog worden gedaan.

De behandeling

De behandeling duurt 15 tot 60 minuten. We beginnen met aftekenen van het huidgebied. Vervolgens zal de huidtherapeut met de scanner van de laser enkele milliseconden lang pulsen naast elkaar afgeven op de huid. Dit wordt herhaald tot het hele gebied behandeld is.
Tijdens de behandeling voelt u, gedurende de pulsen, warme prikjes op de huid  De scanner heeft een gekoelde tip, ten behoeve van uw comfort tijdens de behandeling. Pijnstilling is daarom niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid na en brengen we zo nodig kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en licht gezwollen. De zwelling is meestal na 24 uur weggetrokken. De roodheid kan wat langer zichtbaar zijn. Na een aantal dagen kan de huid een gebruinde kleur hebben en een beetje droge schilfering vertonen. Deze stipjes zijn de laserpulsen, maar zijn nagenoeg niet zichtbaar voor anderen. Wanneer zich pigmentvlekjes in het behandelgebied bevonden, worden deze eerst donkerder en schilferen binnen ongeveer een week af. Gedurende de eerste weken na de behandeling kan de huid wat jeukerig of trekkerig aanvoelen. Dit betekent dat de huid als het ware aan het werk is.
De huid is ongeveer 4 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.

Te verwachten resultaat

De eerste weken zijn verbeteringen in huidstructuur en huidteint waarneembaar, maar het eindresultaat is pas na een paar maanden zichtbaar.  Uiteindelijk wordt zo een duurzaam en natuurlijk resultaat behaald.

Aantal benodigde behandelingen

Er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Elke behandeling geeft verbetering. Tussen elke behandelingen zit een periode van ongeveer 4 weken.