ACNELITTEKENS LASERBEHANDELING
19 februari 2019
PLASMA OOGLIFT
2 mei 2018
Alles
ResurfX bij 4YourSkin

ResurfX bij 4YourSkin

 

Huidveroudering is onvermijdbaar en hoort bij het leven. Je wilt het liefst mooi ouder worden en je huidkwaliteit optimaal houden. Bij Huidtherapie 4YourSkin kunnen we met de fractionele laser huidveroudering op een effectieve manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet en zal niet alleen sterker, maar ook gezonder worden.

 

Met de ResurFX™ fractionele laserbehandeling wordt huid­veroudering optimaal aangepakt. Met de behandeling bereiken we opvallend goede resultaten met het verminderen van fijne lijntjes, het verbeteren van de huidtextuur en de algehele uitstraling van de huid. Het mooie is dat er niet gesneden of gespoten hoeft te worden. De behandeling heeft een korte downtime waardoor je de dagelijkse werkzaamheden snel kunt hervatten.

De ResurFX™ kan ook worden ingezet ter verbetering van (acne) littekens en striae.

Hoe werkt de ResurFX™ fractionele laser

Een gefractioneerde laser wil eigenlijk zeggen dat deze niet 1 grote bundel aan licht afgeeft, maar allemaal kleine pulsjes. Honderden fracties van pulsen bereiken de diepere lagen van de huid. Al deze bundeltjes van warmte stimuleren de aanmaak van nieuw collageen. Omdat de huid rond de pulsjes wel helemaal intact blijft kan de huid sneller herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel worden de littekentjes, poriën, maar  ook lijntjes en andere oneffenheden minder zichtbaar.
Het grote voordeel is dat onze ResurFX™ een non ablatieve laser is, wat betekent dat het de buitenste huidlaag intact blijft terwijl de lederhuid zeer intensief wordt behandeld. Dit alles zorgt voor een minimale downtime, oftewel, het herstel zal snel verlopen.

Voorafgaand aan de behandeling

In een intakegesprek bespreken wij jouw verwachtingen en wensen. Wij leggen je precies uit hoe deze laserbehandeling werkt. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het belangrijk om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner. Haren in het te behandelen gebied moeten een dag van tevoren geschoren. Harsen en epileren kan 5 dagen van tevoren nog worden gedaan.

De behandeling

De behandeling duurt 15 tot 60 minuten. We beginnen met aftekenen van het huidgebied. Vervolgens zal de huidtherapeut met de scanner van de laser enkele milliseconden lang pulsen naast elkaar afgeven op de huid. Dit wordt herhaald tot het hele gebied behandeld is.
Tijdens de behandeling voel je, gedurende de pulsen, warme prikjes op de huid  De scanner heeft een gekoelde tip, zodat de behandeling wat aangenamer aanvoelt. Na de behandeling koelen we de huid na en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en licht gezwollen. De zwelling is meestal na 24 uur weggetrokken. De roodheid kan wat langer zichtbaar zijn. Na een aantal dagen kan de huid een gebruinde kleur hebben en een beetje droge schilfering vertonen. Deze stipjes zijn de laserpulsen, maar zijn nagenoeg niet zichtbaar voor anderen. Wanneer zich pigmentvlekjes in het behandelgebied bevonden, worden deze eerst donkerder en schilferen binnen ongeveer een week af. Gedurende de eerste weken na de behandeling kan de huid wat jeukerig of trekkerig aanvoelen. Dit betekent dat de huid als het ware aan het werk is.
De huid is ongeveer 4 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandproduct met SPF 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.

Te verwachten resultaat

De eerste weken zijn verbeteringen in huidstructuur en huidteint waarneembaar, maar het eindresultaat is pas na een paar maanden zichtbaar.  Uiteindelijk wordt zo een duurzaam en natuurlijk resultaat behaald.

Aantal benodigde behandelingen

Er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Elke behandeling geeft verbetering. En uiteindelijk bepaal je dus zelf hoeveel  behandelingen nodig zijn. Tussen elke behandelingen zit een periode van ongeveer 4 weken.