SkinPen behandeling bij 4YourSkin
SKINPEN (Medisch Microneedling)
28 december 2015

Acne is een veel voorkomende aandoening van de talgklier. De meeste mensen, jong of oud, storen zich aan pukkeltjes en onzuiverheden. Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Acne met veel ontstekingen vraagt om een andere aanpak dan acne met voornamelijk mee-eters of littekens. Een acnebehandeling kan uit verschillende onderdelen bestaan. Afhankelijk van uw klachten, persoonlijke wensen en medische achtergrond wordt de behandeling afgestemd. Tijdens het intakegesprek wordt een behandelplan gemaakt met bijbehorende thuisadviezen. Heb je last van een wat uitgebreidere acnevorm? Dan is ons Purify Your Skin programma perfect voor jouw huid!

De acnebehandeling

Acnetherapie wordt gestart met het reinigen van de huid. We gebruiken speciale producten die afgestemd zijn op het huid en acne-type. Na de reiniging volgt een dieptereiniging waarbij puistjes en mee-eters worden aangeprikt met een dun naaldje waarna ze nauwkeurig op een professionele manier worden verwijderd. Om ook de huid en de talgproductie aan te pakken wordt de behandeling vaak aangevuld met een chemische peeling. Een peeling kan uit verschillende zuren zoals salicylzuur, glycolzuur of melkzuur bestaan. Afhankelijk van het huidtype en de vorm van acne kiezen wij voor de best passende peeling. Peelings zorgen voor een betere afschilfering van dode huidcellen, het stimuleert de doorbloeding en het lymfestelsel en het zuivert de huid en talgklieren. Dankzij peelings kunnen zelfs kleine littekentjes minder zichtbaar worden.

Zowel de duur als de frequentie van een acnebehandeling is afhankelijk van de ernst van de acne. Bij zichtbare vooruitgang van de huid zal de behandelfrequentie afnemen. Dit gebeurt in overleg met jou.

Adviezen voor thuis

Wij streven ernaar om samen met jou zichtbare vooruitgang te boeken en te behouden. Om dit zo snel mogelijk te bereiken en te behouden, raden wij aan om speciale huidverzorgingsproducten te gebruiken. Ook kan het zijn dat wij adviseren bepaalde producten juist niet meer te gebruiken, omdat deze vooruitgang van de huid kunnen belemmeren. Ons doel is om je zo snel mogelijk zelfstandig de acne onder controle te houden.

Resultaten

Omdat de ernst van acne heel erg kan worden door factoren, zoals hormonen is het lastig om van te voren het aantal behandelingen te bepalen. Uit onder andere onze ervaring weten we dat een succesvolle acnetherapie niet zonder goede thuisadviezen kan worden bereikt. Het gebruik van de juiste producten en het nastreven van een gezonde leefstijl draagt voor een groot deel bij aan een succesvol resultaat. Soms zijn ondersteunende medicamenten van de huisarts of dermatoloog noodzakelijk.

Nazorg

Helaas laat acne soms vervelende littekens achter op de huid. Ook deze littekens kunnen wij behandelen met onze ResurFX™ laser, SkinPen™ medische microneedling of peelings. Lees hier meer over deze behandelingen.

 

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN

Gerelateerde aandoeningen