Peelen in de zomer!
2 augustus 2019
Plekjes en vlekjes: verrucae seborroica/ ouderdomswratten
30 augustus 2019

Plekjes en vlekjes: cherry angiomen / kersenwratjes

Als je eens naar je huid kijkt, zie je vaak zoveel plekjes en vlekjes bij elkaar. Vaak zijn ze niet eens uit elkaar te houden! Het leek ons dan ook leuk om eens een aantal van de meest voorkomende plekjes en vlekjes op een rijtje te zetten zodat jullie ook wat meer inzicht krijgen in wat er allemaal op een huid te vinden is. Vandaag beginnen we met cherry angiomen, ook wel bekend onder de naam ‘kersenwratjes’. 

 Wat is een cherry angioom? 

Een cherry angioom zie je ook wel als een rood/roze stipje op de huid. Ze zijn vaak klein, 1mm-1cm. Ze worden kersenwratjes genoemd door hun (kersen)rode kleur. Je ziet ze regelmatig en nemen in aantallen vaak toe na het 40e levensjaar. Wat je eigenlijk ziet, is een toename van verwijde venulen. Venulen zijn kleine bloedvaatjes in de microcirculatie die zuurstofarm bloed van de haarvaten kunnen verzamelen richting de aderen. De oorzaak van het ontstaan van de cherry angiomen is helaas niet precies bekend. Ze kunnen wijd verspreid over het hele lichaam voorkomen. Sommige mensen hebben er sterk aanleg voor en krijgen een heleboel kersenwratjes. Een ander zal ze misschien wel nooit krijgen.  

Wat kun je eraan doen? 

Bij 4YourSkin kun je terecht om deze cherry angiomen te behandelen. Deze plekjes behandelen wij met onze KTP-laser die zich richt op vaatjes. Het aantal behadelingen dat iemand nodig heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid wratjes.  Tijdens de behandeling met de vaatlaser kunnen de wratjes wat grijzig verkleuren. Daarna verschrompelen de plekjes en het korstje valt er na 7 tot 10 dagen af. Voor een groot kersenwratje is soms een tweede behandeling nodig. 

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.