LASERTHERAPIE ROODHEDEN
28 december 2015
ACNE THERAPIE
28 december 2015
Alles
SkinPen behandeling bij 4YourSkin

SkinPen behandeling bij 4YourSkin

De SkinPen behandeling is een medische microneedling-behandeling. Er worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Hoewel dat misschien wat spannend klinkt, is het een veilige methode om de huid vanuit de diepte te vernieuwen, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van 14 hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen, kan het hele jaar door gedaan worden en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

  • Acnelittekens
  • Chirurgische littekens
  • Striae
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur (grove poriën)
  • Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
  • Pigmentvlekken
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Verslapte huid
Direct na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen. Je ontvangt na de behandeling 2 nazorgproducten voor ten minste de eerste 48 uur om het herstel te bevorderen.

Behandelfrequentie

Het natuurlijke herstelproces (de aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. Na gemiddeld 2 tot 4 weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na acht weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen iemand moet ondergaan, is afhankelijk van de leeftijd, de huidconditie en de behandelindicatie. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. De behandelingen moeten het liefst om de 4 weken of uiterlijk 6 weken worden ondergaan.

Gerelateerde aandoeningen