Boost Your Skin Program
BOOST YOUR SKIN
5 januari 2021
ACNELITTEKENS LASERBEHANDELING
19 februari 2019

Huidoneffenheden zoals steelwratjes en ouderdomsvlekken zijn onschuldige, goedaardige huidtumoren. Vele mensen hebben er wel één of meerdere op hun lichaam of gezicht. Wanneer je je stoort aan deze bultjes, vlekjes of wratjes kun je deze op eenvoudige wijze door ons laten verwijderen. Dit gebeurt met lasertherapie of plasma.

Wat doet de laser of plasma

Wanneer de plekjes niet te dicht rond het oog zitten, is lasertherapie een zeer geschikte behandeling. De pulsen van de laser worden geabsorbeerd door het bloed of pigment waardoor warmte ontstaat in het plekje en deze uiteindelijk zal verdwijnen. Wanneer plekjes dicht bij het oog zitten is lasertherapie niet mogelijk en kiezen we voor plasma. Plasma is ook een zeer nauwkeurige behandeling, omdat het uiteinde van het apparaat zeer verfijnd is waardoor we ook heel kleine plekjes kunnen behandelen. Plasma zorgt voor een verdamping van de huid. Net als bij lasertherapie kunnen we met plasma laag voor laag de oneffenheden verwijderen. Bij plasma is de verkleuring van de huid echter wel donkerder en lijkt het meer een soort korstje. Bij lasertherapie zien we vaak een witte soms wat grijzige verkleuring van de behandelde plekjes.

Voorafgaand aan de behandeling

Tijdens het intakegesprek worden huidoneffenheden beoordeeld. Wij zijn opgeleid om huidoneffenheden te herkennen en te beoordelen. Mochten we na het onderzoek toch nog enige twijfel hebben, dan zullen we je niet behandelen en je verwijzen naar de huisarts.

Na een uitgebreide intake wordt, afhankelijk van verschillende factoren en in overleg met jou, de best passende behandelmethode gekozen. Voordat we kunnen behandelen is het van groot belang dat je huid niet zongebruind is. Dit is om onnodige pigmentvlekken te voorkomen.

De behandeling

Afhankelijk van het type behandeling voel je tijdens de behandeling soort kleine prikjes of een branderig gevoel. Naarmate de plek groter is zal dit gevoel wat intenser worden. Omdat beide behandelmethodes zeer snel en efficiënt zijn neemt de behandeling van een enkel plekje slechts hooguit een paar tientallen seconden in beslag. Omdat veel mensen vaak vele huidoneffenheden hebben, denk aan vele plekken op de romp, in huidplooien of bijvoorbeeld het gezicht, kan de behandeling in totaal wel tot een half uur duren. Tijdens de behandeling zien we de plekjes van kleur veranderen, deze reactie willen we zien, zo weten we dat de behandeling effectief is.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is een verkleuring zichtbaar van de behandelde plekken. Afhankelijk van de behandelmethode kan dit wit tot grijzig zijn of een bruine tot zwartige verkleuring. Hierna zal er een korstje op komen die er binnen enkele dagen tot weken af valt. Na 2 weken is het behandelde plekje meestal volledig genezen. De huid geneest zonder littekenvorming. De huid voelt warm aan en het koelen van de huid kan prettig zijn. Omdat de huid extra gevoelig is voor zonlicht en zonnebank is het aan te bevelen de zon en zonnebank 4 weken voor als na de behandeling zoveel mogelijk te mijden. Omdat de huid ook gevoelig is voor warmte is het beter om ook niet te snel na de behandeling te sporten of een saunabezoek te plannen. De eerste 4 weken na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen met minimaal een SPF 30. Vraag ons welk product je daar het best voor kunt gebruiken.

Te verwachten resultaat

De meeste plekjes zijn met 1 behandeling volledig verdwenen. In sommige gevallen kan een herhaalbehandeling nodig zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid plekjes kunnen ook meerdere behandelingen nodig zijn. Dit wordt allemaal tijdens de intake besproken.