NOOIT MEER LAST VAN STORENDE BEHARING
16 juni 2016
dermapen
EEN MOOIE HUID BINNEN HANDBEREIK
24 augustus 2016

WAT KUN JE DOEN TEGEN ACNE?

Acne-close-upHelaas kampen veel mensen ermee: Acne. Wat kun je het best doen om je huid weer rustig te krijgen en vooral wat kun je doen om je huid rustig te houden?


Eerst even over het ontstaan van acne.

In onze huid zitten talloze talgkliertjes. Onder invloed van hormonen kunnen deze talgklieren te veel talg aanmaken waarna deze verstoppen: Een mee-eter is ontstaan. Wanneer de talgklier zo ‘overvol’ raakt kan deze als het ware knappen. Hierdoor kan een ontsteking ontstaan. Daarnaast zien we bij acne vaak dat de afschilfering van de huid wat stagneert. Hierdoor kan de talg ook moeilijker naar buiten waardoor de verstopping dus ook niet opgelost kan worden.

Om de acne rustig te krijgen is het dus nodig om de talgproductie te reduceren. Ook is het belangrijk om de afschilfering (celvernieuwing) van de huid te verbeteren.

Als huidtherapeut zijn wij gespecialiseerd om acneproblemen te behandelen. Met speciale behandelingen kunnen we de talgproductie en celvernieuwing van de huid reguleren. Maar wat eigenlijk zeker zo belangrijk, of eigenlijk belangrijker is, is om zelf de juiste thuisproducten te
gebruiken. Want wanneer je bij ons komt voor behandeling en vervolgens thuis je huid weer insmeert met de verkeerde producten is het zonde van je behandelingen.

Maar wat is nu een goed ritueel qua huidverzorging? Allereerst begin je met het reinigen van de huid. Door je huid te reinigen haal je het vuil van je huid en zorg je er meteen voor dat de dode huidcellen wat makkelijker afschilferen. Om het verwijderen van je dode huidcellen te stimuleren kan een reiniger zuren bevatten zoals glycol of melkzuur. Hierdoor laten de cellen makkelijker los. Het gevolg? Een stralendere huid. Zodra je je huid goed hebt gereinigd ben je klaar voor je dag of nachtverzorging. Een crème wordt tevens veel beter opgenomen door de huid wanneer je die goed hebt gereinigd. Daardoor heb je dus ook veel meer profijt van je crème. Het goed reinigen van je huid is overigens anders dan je huid flink uitdrogen, omdat deze misschien vetter is dan nodig. Vroeger werd nog wel eens gedacht dat je acne flink moest uitdrogen. Dat is geen goed idee en kan zelfs averechts werken. Meerdere keren per dag je huid flink boenen met een agressief middel is dus zeker niet aan te raden. IMG_5978

‘s ochtends is het belangrijk dat je, na het reinigen, je huid beschermt tegen UV-straling. Ja we kunnen er niet vaak genoeg op hameren. De zon zorgt er namelijk voor dat je huid dikker wordt, hierdoor heb je eerder kans op verstoppingen. Wanneer je je huid beschermt tegen UV-straling verklein je die kans.
‘s avonds kun je na het reinigen bij acne het best een serum of crème gebruiken met een hoger percentage aan zuren. Ook hier geldt weer dat de zuren de celvernieuwing stimuleren. Tevens zorgen ze ervoor dat je talgproductie wordt gereguleerd. Zo’n product kun je eventueel afwisselen met een nachtcrème die je huid hydrateert. Je kan je misschien voorstellen wanneer je dit regelmatig herhaalt je de huid mooi en gezond houdt!

Om erachter te komen wat nu echt een goed product is voor jouw huid kun je het best een afspraak maken. Samen bekijken we waar het probleem precies zit en wat jij het best kan doen. Want elke (acne)huid is weer anders en heeft andere behoeftes.

Helaas kan acne ook vervelende littekens of rode vlekjes achterlaten op je huid. Gelukkig hebben we ook verschillende behandelingen om deze plekjes te vervagen. Wist je trouwens dat acnebehandelingen vergoed kunnen worden door je verzekering?

Bel 0318-553304 of mail naar info@huidtherapie4yourskin.nl om nu een afspraak te maken.