Zonnehals
2 juli 2019
Pigment aanpakken, hoe doe je dat?
16 juli 2019

Striae: wat moeten we ermee?

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord of hebben er zelf mee te maken: striae (spreek uit als ‘striejee’). Striae zijn de witte strepen die je op lichamen kan zien zitten. Vele vrouwen en mannen vinden ze erg storend en zouden er graag wat aan willen doen. En vooral nu de bikini’s en zwembroeken weer tevoorschijn worden gehaald zitten ze ineens in de weg. Maar hoe ontstaan ze eigenlijk? En wat zijn de behandelmogelijkheden?

 Hoe ontstaat striae?

Goed om eens te kijken naar hoe striae ontstaat. De striae-strepen komen voornamelijk naar voren wanneer kinderen in de puberteit komen en hard gaan groeien of wanneer er sprake is van een zwangerschap.

Doordat het lichaam bij beide oorzaken gaat groeien, rekt de huid mee uit. Wat hierbij soms gebeurt, is dat de huid sneller mee moet rekken dan dat het op dat moment aankan waardoor er scheurtjes in het bindweefsel ontstaan (de onderste laag van je huid). Striae zijn dus eigenlijk onderhuidse littekens. Deze littekens uiten zich eerst in de vorm van paars/rode strepen maar naarmate de tijd verstrijkt, kleuren deze strepen naar een wat lichtere, vaak wittere kleur.

De mate waarin je striae ontwikkelt, is erg afhankelijk van genetische aanleg, of je op jonge leeftijd zwanger bent en of je bijvoorbeeld een donker huidtype hebt.

 De mogelijkheden

Vaak is er wel weer iets te lezen over wondercrèmes die aanwezige striae zou kunnen verminderen of voorkomen. Zo zouden bijvoorbeeld speciale oliën kunnen bijdragen in het voorkomen van striae als je die maar vaak genoeg smeert. Uit literatuur is er helaas geen ondersteunend bewijs gevonden over de werking van dit soort producten. Het is dan ook vaak beter voor je portemonnee om ze te laten staan…

Gelukkig is er tegenwoordig ook een behandeling beschikbaar die de zichtbaarheid van aanwezige striae kan verminderen! Ook bij 4YourSkin hebben we de mogelijkheid om deze behandeling toe te passen. Deze behandeling vindt namelijk plaats met behulp van de ResurFX™ fractionele laser, welke wij in onze praktijk hebben staan.

Met de ResurFX™ fractionele laserbehandeling wordt de productie van nieuw collageen en elastische vezels in de diepere huidlagen gestimuleerd. Striae wordt hiermee optimaal behandeld. De behandeling heeft een korte downtime waardoor u snel de dagelijkse werkzaamheden kunt hervatten.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Dit kan uiteraard bij striae erg wisselen. Meestal houden we een maximale behandeltijd van 1 uur aan. Na 2-3 behandelingen is al resultaat te verwachten en na elke behandeling zie je weer meer verbetering ontstaan. Dus wil je deze zomer naar het strand zonder je druk te maken over de streepjes op je buik, benen, borsten of waar dan ook? Start dan nu snel met de behandeling!

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304