Striae: wat moeten we ermee?
11 juli 2019
De nieuwste aanwinsten in onze praktijk: Toskani Cosmetics
25 juli 2019

Pigment aanpakken, hoe doe je dat?

Het kan verschillende oorzaken hebben, maar één ding is zeker: pigmentvlekken kunnen erg storend en vervelend zijn om in het gezicht te hebben. Zeker als het een groot, aaneensluitend gebied betreft. Pigment is ook één van de moeilijkste huidproblemen om aan te pakken. Goed om eens even de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ontstaat pigment?
Pigmentvlekken hebben verschillende oorzaken. Hoe ouder we worden, hoe meer we pigmentvlekjes zien opkomen. Dit worden ook wel zonnevlekken genoemd en deze ontstaan door zonschade die we in eerdere jaren hebben opgelopen. Het smeren van een zonnebrand voorkomt dus al een hele hoop, aangezien de zon dus een grote veroorzaker is.
Wat ook erg vervelend kan zijn, is pigment wat bij vrouwen veelal gezien wordt door hormonen. Dit wordt ook wel melasma genoemd en kan voorkomen bij vrouwen die de pil gebruiken of die zwanger zijn en veel in de zon komen. Dit pigment is wat meer in een wijder gebied te zien en bedekt vaak een groot deel van het gezicht. Erg vervelend om te hebben..

Zijn er behandelmogelijkheden?
Naast het smeren van zonnebrand zijn er nog een aantal andere behandelingen mogelijk om pigment mee te behandelen. Voor de losse pigmentvlekjes kunnen we onze laser erbij pakken en het pigment wegschieten. Pigmentvlekjes kunnen hierdoor in zijn geheel verdwijnen of grotendeels verminderen!
Voor de uitgebreidere pigmentproblemen, dus degene waarbij een groot deel van het gezicht bedekt wordt, hebben wij een nieuwe behandeling beschikbaar: de Toskani Spot Out Kit. Deze kit is speciaal bedoeld voor dit soort pigment en bestaat uit een peeling-behandeling in de praktijk, gevolgd door een half jaar specifieke producten smeren die de pigmentaanmaak onderdrukken. In deze kit zit voor een aantal maanden aan producten om te smeren en bevat ook de praktijkpeeling die aangebracht zal worden. Alles in 1 dus!

Na een week of 2 zal al een groot deel van de resultaten gezien kunnen worden. Doordat er thuis verder ook erg goede producten gesmeerd worden voor langere tijd, wordt het pigment goed aangepakt en wordt verdere pigmentontwikkeling voorkomen. Dit zorgt voor een nóg beter resultaat dan alleen een peeling als behandeling.
Wij zijn erg blij dat we deze optie nu in onze praktijk beschikbaar hebben!

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.