SPARKLE UP YOUR SKIN
5 december 2018
PLASMA OOGLIFT
LAURA’S PLASMA OOGLIFT
14 februari 2019

DROOG, DROGER, DROOGST

Droge huid

Droge huid

 

 

Het is zover: koning winter is in het land! Door dit veranderende weer en de afgenomen temperaturen kunnen we allemaal wel wat meer last van een drogere huid gaan krijgen. De vellen hoeven er niet meteen bij te hangen, maar een trekkerig gevoel van de huid komt je misschien niet onbekend voor. Maar wat zorgt nou voor die droge huid en hoe kan je je huid nou het beste wat extra liefde geven in deze koude winterperiode? En hoe weet je nou eigenlijk of je een daadwerkelijk droog huidtype hebt of dat je huid niet droog is van zichzelf, maar alleen zo aanvoelt? Beiden kunnen namelijk hetzelfde aanvoelen, wat de verwarring nog completer maakt.

Hoogste tijd om een blog te wijden aan dit onderwerp!

 

Wat is een droge huid?

Bij een droge huid is er bijna altijd sprake van een verminderde huidbarrière. De huidbarrière kun je eigenlijk zien als een soort gemetseld bakstenen muurtje: je huidcellen zijn op elkaar gestapeld en worden door lipiden (het ‘’cement’’) bij elkaar gehouden. Wanneer je huidbarrière gezond is en goed werkt, voelt je huid soepel en zacht aan en beschermt hij je tegen invloeden van buitenaf. Wanneer dit zorgvuldig gebouwde muurtje beschadigd is, staat je huid als het ware open waardoor je huid vocht gaat verliezen en uit kan drogen. Dit zorgt ervoor dat je huid droog en trekkerig aan kan gaan voelen. Daarnaast kan je huid ook erg gaan jeuken en er geïrriteerd uit zien. Heel vervelend allemaal!

 

Oorzaken

Er zijn verschillende activiteiten die je huidbarrière kunnen beschadigen en zo’n droge, geïrriteerde huid kunnen veroorzaken.

De meest bekende oorzaak is de koude, droge lucht waar we in de winter mee te maken hebben. De kou vinden we natuurlijk buiten, maar de droge lucht vinden we binnen in onze verwarmde huizen. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat vocht sneller verdampt in je huid en je huid dus behoorlijk kwetsbaar wordt.

En wat dacht je van die heerlijke, warme douchemomenten? Niks zo lekker als opwarmen onder de douche, maar je huid is hier wat minder blij mee…

Daarnaast is het zo dat niet alleen de kou een aanslag is op je huid; ook de zomer kan namelijk een behoorlijke invloed hebben op je huidconditie! Teveel warmte in je huid door zonlicht zorgt ervoor dat je muurtje begint te wankelen, oftewel dat je huidbarrière niet zo stevig blijft als zou moeten.

Wat betreft de oudere huid is een droge huid altijd een probleem.. De reden hiervoor is dat, hoe hoger onze leeftijd wordt, onze huid minder huideigen vetten gaat produceren. Ook hier geldt weer dat de huidbarrière beschadigd raakt en vocht gemakkelijker de huid kan verlaten.

Die huidbarrière is dus wel erg belangrijk…

 

Wat is de oplossing?

Het klinkt erg voor de hand liggend (en dat is het waarschijnlijk ook), maar het enige wat we in dit geval kunnen doen, is smeren!

Kies hierbij voor een product wat geen parfum bevat om extra irritatie van de huid te voorkomen. Check dus altijd even de ingrediëntenlijst van je product!

En uiteraard is je douchebeurt verkorten ook een erg effectieve manier. En douche ook zeker niet TE heet

 

Onze tips

Wij van 4YourSkin hebben een aantal crèmes in ons assortiment die ook goed kunnen bijdragen aan het herstellen van je huidbarrière en het hydrateren van je huid.

Ken je de  CERA BOOST van Tebiskin al? De ceramides in deze crème zorgen voor een intense hydratatie en voeding. Echt heerlijk  met deze vrieskou.

Wanneer je een gevoelige huid hebt is de SOOTH van Tebiskin een hele fijne optie! Haver is een van de helende werkstoffen in deze crème. De SOOTH remt ontstekingen, vermindert droogheid, verlicht jeuk en versterkt de huidbarrière.

Voor de vochtarme huid is de HYAL van Tebiskin perfect! Een hoge concentratie van hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid intens wordt gehydrateerd en het stimuleert de aanmaak van collageen.

Tot slot mag de Breathable balm van LYCOGEL niet missen in dit rijtje. De producten van LYCOGEL zijn oorspronkelijk ontwikkelt voor gebruik na een intensieve cosmetische behandelingen zoals peelings. De producten ondersteunen het herstel van de huid. Het voordeel van de  Balm is dat deze kleurloos is, maar  wel het LYCO-complex bevat. Een paar voordelen op  een rijtje: het voorziet de huid van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen, het werkt ontstekingsremmend, het beschermt de eigenschappen van de huidbarrière, het vermindert de roodheid en last but not least: er zit een SPF 15 in!

 

Wil je meer weten over jouw huid of zelfs een kijkje nemen in jouw huid? Dat kan! Neem even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304