KERATOSIS PILARIS
19 oktober 2016
Droge huid
DROOG, DROGER, DROOGST
23 januari 2019

SPARKLE UP YOUR SKIN

Nu het koudere weer in aantocht is en de verwarmingen weer een standje hoger worden gezet, kan de huid soms wel wat extra aandacht gebruiken. Door die kou kan de huid er vaak wat doffer uit gaan zien, maar ook zonder dat koude weer kan de huid wel eens een boost gebruiken. Dit is het moment waarop peelings om de hoek kunnen komen kijken! Maar wat zijn peelings eigenlijk? En wat kunnen ze precies voor je huid betekenen?

 

Wat doet zo’n peeling eigenlijk?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Want wat is, en vooral doet, zo’n peeling nou precies?

Een peeling is een vloeistof waarin een combinatie van zuren verwerkt zit. De meest bekende zuren zijn melkzuur, salicylzuur en glycolzuur (of een combinatie van zuren). Elk van deze zuren heeft haar eigen specialiteit en wordt ingezet bij verschillende soorten huidproblemen. Zo is melkzuur erg geschikt voor de behandeling van pigmentvlekken, kan salicylzuur veel resultaat boeken op een acnehuid en is glycolzuur erg bruikbaar voor de verouderde en drogere huid. Genoeg keuze dus!

Een peeling stimuleert de celvernieuwing van de huid en helpt dode huidcellen te verwijderen. Elk huidtype is geschikt voor een peeling en samen met uw huidtherapeut wordt altijd gekeken naar wat het beste bij uw huid zou passen.

 

Welke peelings zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten peelings die op verschillende niveaus van de huid werken. Zo hebben wij milde peelings die een korte hersteltijd meebrengen en een huidverbetering laten zien en diepere peelings, welke een langere hersteltijd hebben maar daarbij wel een groter verschil wat betreft de huid kunnen maken.

 

dermaquest peelings

een greep uit onze selectie van de dermaquest peelings

 

 

 

 

 

 

Bij 4YourSkin werken we ook met peelings, specifiek van het merk DermaQuest. Onze peelings zijn op te delen in verschillende niveaus, welke te maken hebben met de diepte waarop de peeling zijn werking doet. In onze praktijk kunt u terecht voor de volgende soorten peelings:

  • Milde peelings (niveau 1)

Onze milde peeling is in staat om de huid in zijn algemeen rustiger te laten ogen door ontstekingen en aanwezige roodheid te verminderen. Daarnaast zal de huid zichzelf vernieuwen en verstevigen waardoor hij meer weerstand kan tonen richting de buitenwereld.

  • Middeldiepe peelings (niveau 2)

De middeldiepe peelings in onze praktijk kunnen bijdragen in het verminderen en onderdrukken van ontstekingen bij acne, het verbeteren van de huidteint en het verminderen van fijne lijntjes.

  • Diepe peelings (niveau 3)

De diepe peelings in onze praktijk kunnen bijdragen aan het verminderen en onderdrukken van heftige vormen van acne, het oplichten van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidstructuur bij acnelittekens, grove poriën en de verouderde huid.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling waarbij een peeling gebruikt wordt, start bij ons in de praktijk altijd met het reinigen van de huid. Vervolgens worden onzuiverheden, wanneer deze aanwezig zijn, nog verwijderd en zal de peeling worden aangebracht.

Gedurende de tijd dat de peeling op de huid zit, kijken we naar de reactie van de huid. Elke peeling reageert anders op de huid en elke huid reageert weer anders op een peeling. Daarom is kijken voor ons altijd het belangrijkste om te doen!

Wanneer de huid de reactie heeft bereikt die wij willen zien, neutraliseren we de peeling met water en/of een neutraliserende lotion. Als laatste stap wordt er een hydraterende crème met zonnefactor aangebracht zodat de huid goed beschermd is tegen de UV-straling!

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Peelings worden meestal in kuurvorm toegepast. Dit houdt in dat elke 2-4 weken een afspraak wordt gepland om een peeling uit te voeren, voor ongeveer 4-5 behandelingen in totaal.

 

Worden de behandelingen ook vergoed?

Voor sommige indicaties is er een vergoeding beschikbaar gesteld vanuit de meeste zorgverzekeringen. Het bedrag verschilt per verzekeraar en pakket en ons advies luidt dan ook om uw zorgverzekeraar te vragen naar uw polisvoorwaarden.

 

Voor de behandeltarieven en het maken van een afspraak kunt u rechts bovenin op de button klikken.

Uiteraard kunt u ons ook telefonisch of per mail bereiken. Bel 0318-553304 of mail naar info@huidtherapie4yourskin.nl.