Droge huid
DROOG, DROGER, DROOGST
23 januari 2019
Zomeralarm: tijd om te smeren!
25 juni 2019

LAURA’S PLASMA OOGLIFT

PLASMA OOGLIFT

PLASMA OOGLIFT

IK DURFDE DE STAP TE NEMEN!

 

Dinsdag 23 januari was het dan zo ver. Ik was aan de beurt voor een plasma ooglift behandeling van mijn bovenoogleden.

 

Maritza wilde 2 weken na de behandeling het volgende weten:

Waarom heb je de plasma ooglift gedaan? Je had toch niet zulk heel overhangende oogleden?

“Nee dat laatste klopt, maar ik had de laatste tijd wel erg last van vermoeide ogen. Vooral aan het einde van de dag voelde ik druk op mijn ogen.

Omdat de oogleden nog niet heel erg over hingen leek mij dit een mooie, niet te ingrijpende en natuurlijke  behandeling. Het is natuurlijk veel minder heftig dan een ooglidcorrectie. Je hebt minder hersteltijd en kan je dagelijkse bezigheden gelijk weer oppakken.”

Vond je het spannend?

“Een beetje wel. Ik denk dat dit komt omdat het gaat om een behandeling bij je ogen. Maar de relaxte sfeer in de behandelkamer maakte dat ik ontspannen kon gaan liggen.”

Hoe heb je de behandeling ervaren?

“Eerst wordt er een verdovende crème aangebracht op de oogleden. Dit voelt koud en tintelt een beetje. Het is best gek om een half uur met je ogen dicht te liggen. Je mag je ogen niet open doen omdat de verdovingscrème anders in de ogen kan lopen. Ik vond het wel prettig om even rustig te liggen met een muziekje op de achtergrond maar kan me ook goed voorstellen dat het ook prettig is als de behandelaar in de kamer blijft. Misschien zou ik in dat geval een vriendin meenemen zodat je gewoon lekker over koetjes en kalfjes kan praten tijdens het intrekken van de verdovingscrème.

Verdovingscreme trekt in

 

Als de verdovingscrème eraf wordt gehaald voelen je oogleden ook echt verdoofd. Er wordt een afzuigapparaat boven je gezicht gezet, dit maakt herrie, en toen kon de behandeling echt beginnen. Er worden nauwkeurig allemaal kleine stipjes naast elkaar gezet. Nadat het ooglid behandelt is voelt het warm aan. Koelen is dan erg prettig en aan te raden!”

Plasma ooglift 4YourSkin

Vond je de behandeling pijnlijk?

“Wel en niet. Het is wisselend. Dichter naar de neus toe was het gevoelig en meer naar de buitenkant heel goed te doen. Het ging dus een beetje op en neer. Ik zou de behandeling een pijnscore, van 0-10 waarbij 10 het hoogst is, een 5 geven.”

Viel het mensen op dat je behandeld was?

“Dat viel heel erg mee. Na de behandeling zitten er allemaal kleine bruine stipjes boven de ogen. Van afstand lijkt het net of je donkere oogschaduw op hebt. Na een aantal dagen worden dit korstjes. Zelfs toen viel het mensen niet eens op. Beste grappig eigenlijk.

Het koelen van de ogen schoot er bij mij door de drukte in huis een beetje bij in maar ik zou dit wel aanraden. De eerste dagen na de behandeling even iets rustiger aan doen, om het uur koelen is wel lekker om de warmte te verminderen en om zwelling te voorkomen.”

Wat vind je van het resultaat?

“Zoals ik al aangaf viel het overhangen van de oogleden best mee. Voorafgaande en gelijk na de behandeling zijn er foto’s gemaakt. Wat was er al gelijk een verschil zichtbaar.

Ik ben zo blij dat ik de behandeling gedaan heb. De dagen na de behandeling ziet het er even gek uit, het kan wat jeuken, maar binnen een week vielen de korstjes eraf en ben je dit alles al vergeten en heb je stralende ogen!”

Heb je tot slot nog tips?

“Ja! Wat ik heel prettig vond was dat ik kon koelen met een zakje appelstroop. Dus zorg dat je voor de behandeling wat boterhamzakjes vult met appelstroop en leg ze in de vriezer. Ze blijven flexibel en je kunt ze lekker tegen je ogen aandrukken om de zwelling te verminderen.”

Laura direct na de behandeling

Voor en 4 weken na de behandeling