PLASMA OOGLIFT
LAURA’S PLASMA OOGLIFT
14 februari 2019
Zonnehals
2 juli 2019

Zomeralarm: tijd om te smeren!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de zomer gearriveerd is hier in Nederland. Met de eerste hittegolf van 2019 voor de deur is het best even wennen geblazen! Ook voor je huid is het even omschakelen. Zeker wanneer het gaat om de zonkracht; de zonkracht is in de zomer op zijn hoogst, wat inhoudt dat we goed moeten smeren om de huid te beschermen tegen de UV-stralingGelukkig is tegenwoordig zo goed als iedereen op de hoogte van het feit dat het verstandig is om een zonnebrandcrème in je tas te hebben wanneer je naar het strand gaat. Maar ook het feit dat het eigenlijk verstandig is om dagelijks je huid te beschermen met een zonnebrandcrème is iets wat steeds meer aan de orde komt. Maar waar moet je allemaal op letten om zonverbranding te voorkomen? Hierbij een paar tips om je op weg te helpen naar een gezonde, stralende huid zonder dat deze de kleur van een kreeft heeft!  

 

Tip 1: Smeer zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw. 

Dit is heel belangrijk wanneer je dagelijks veel buiten bent of op zonvakantie gaat. Een zonnebrandcrème heeft een werking van 2 uur. Na deze 2 uur daalt de beschermingsfactor en is het verstandig om jezelf opnieuw in te smeren. Ook belangrijk: ondanks dat er vaak op verpakkingen staat dat de zonnebrandcrème waterresistant is, betekent dit niet hetzelfde als waterproof. Opnieuw insmeren na een duik in de zee of in het zwembad plus na veel zweten is dan ook aan te raden. 

 

Tip 2: Smeer royaal. 

Ook al zijn we allemaal goed bezig met ons in te smeren wanneer de zon schijnt, smeren we eigenlijk vaak nog te weinig zonnebrandcrème op ons lichaam. 

Het KWF heeft de volgende hoeveelheid zonnebrandcrème per lichaamsdeel geadviseerd om de maximale bescherming per smeersessie te krijgen: 

Gezicht + hals = 1 theelepel 

Armen + schouders = 2 theelepels 

Borst, buik en rug = 2 theelepels 

Benen + voeten = 2 theelepels 

 

Dus in totaal moet je 7 theelepels per smeersessie gebruiken van je zonnebrandproduct. Nou hoef je er natuurlijk niet persé letterlijk de theelepels bij te pakken, maar het kan je wel een indicatie geven van de hoeveelheden die je nodig hebt. 

 

Tip 3: Gebruik eventueel een gezichtspoeder met SPF-bescherming over je make-up. 

Niks zo lastig als make-up dragen en toch je gezicht zo goed mogelijk tegen de zon zien te beschermen. Want over je make-up heen smeren maakt het er niet mooier op, maar je gaat ook niet elke keer je make-up eerst weer verwijderen om te smeren en het dan vervolgens weer aan te brengen. Dat neemt wel erg veel tijd in beslag… Gelukkig hebben wij bij 4YourSkin een goede oplossing voor dit probleem! 

In onze praktijk werken wij met de Brush on Block en de Sunday Brush. Dit zijn minerale poeders die een beschermingsfactor tegen de zon bevatten. Ideaal te gebruiken voor het gezicht (vergeet oren niet) en schouders als zonbescherming zonder dat hij een vettig gevoel achterlaat. Dit maakt het makkelijker om je gezicht óók goed te blijven beschermen tegen de zon wanneer je make-up op hebt! 

 

 

Geinteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.