RODE WANGEN EN STORENDE PIGMENTVLEKJES
30 januari 2016
STORENDE PLEKJES EN BULTJES? WEG ERMEE! (heel snel en simpel)
9 juni 2016

WAAROM MOETEN WE EIGENLIJK ZOVEEL SMEREN?

Inmiddels wordt je vast al helemaal gek van ons gedram dat je moet smeren smeren en nog eens smeren tegen UV-straling. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo ‘verkeerd’ aan UV-straling?

Om onze huid goed te beschermen is het belangrijk dat we ons insmeren met een product wat ons beschermt tegen zowel UV-A als UV-B-stralen. Helaas bevat niet ieder zonproduct een bescherming voor UV-A-straling. Tegenwoordig wordt er daarom bij veel fabrikanten een apart logo vermeld wanneer een product wel een UV-A filter bevat.

Wat doet UV-A nu met onze huid?

UV-A is de boosdoener als het gaat om huidveroudering, tevens speelt UV-A een belangrijke rol in het ontstaan van huidkanker. Het verradelijke van UV-A is dat je het niet direct merkt aan je huid. Nu zit bijna niemand te wachten op een gerimpeld velletje, dit zou dus al rede 1 moeten zijn om je huid goed in te smeren. Huidkanker willen we natuurlijk al helemaal niet! Dus dat zou wel de belangrijkste rede moeten zijn om je huid goed te beschermen. Een feitje, UV straling is er ook in de winter. De zonkracht is dan wel vele malen lager dan in de zomer, maar zelfs dan is het dus belangrijk om te smeren.

Waarom dan beschermen tegen UV-B?
UV-B zorgt voor de bekende rode huid, oftewel verbranding. Maar ook UV-B kan huidkanker veroorzaken.

Alles op een rijtje:

Al met al kunnen we dus wel stellen dat bescherming tegen UV-straling geen overbodige luxe is. Mocht je nog niet genoeg overtuigd zijn? Nog een paar dingen op een rijtje die getriggerd of veroorzaakt kunnen worden door (teveel) zon:
– pigmentvlekken
– rosacea
– acne (ja acne lijkt in eerste instantie goed te reageren op de zon, maar door het zonlicht wordt de huid dikker waardoor verstoppingen in de huid sneller ontstaan.)
– couperose
– huidveroudering
– huidkanker
Dit alles is niet om je bang te maken, maar om je te laten realiseren dat de zon niet alleen maar heel lekker is. Want eigenlijk willen we natuurlijk wel elke dag zulk weer als vandaag. Dus geniet met mate en beschermt! Wil je nog meer tips en advies? Maak dan een afspraak via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.