Pigment aanpakken, hoe doe je dat?
16 juli 2019
De nieuwste aanwinsten in onze praktijk: Toskani Cosmetics
25 juli 2019

Plekjes en vlekjes: lentigo solaris

Pigmentvlekjes hebben we allemaal. Denk maar aan de moedervlekjes en sproetjes die we op ons lichaam kunnen zien. Toch zijn er soms ook pigmentvlekjes die wat anders zijn qua uiterlijk en die vaak naar boven komen als we ouder worden. Maar hoe komen we daar dan weer aan? Een kort blogje over pigment in de zomerperiode kan natuurlijk niet ontbreken! 

 Wat zijn lentigo solaris? 

Een ander woord voor lentigo solaris is ook wel een ouderdomsvlek of levervlek. Dit soort vlekken ontstaan op middelbare leeftijd ten gevolge van zonexpositie over de jaren heen. Dus eigenlijk uiten de zonnestralen die je lichaam al die tijd hebben geraakt zich in deze pigmentvlekken.  

Je ziet ze voornamelijk op delen van het lichaam voorkomen die veel in de zon zijn geweest. Denk hierbij aan het gezicht, de handruggen, onderarmen en soms ook de onderbenen. 

 

 

Wat kun je eraan doen? 

Gelukkig kun je bij 4YourSkin terecht voor het verwijderen van dit soort pigmentvlekjes! In onze praktijk werken we met een laser die pigmentvlekjes kan verminderen in hun uiterlijk. De laser schiet het pigment in de vlekjes kapot, waarna het lichaam dit kapot geschoten pigment kan opruimen. Verder is het mogelijk dat er na een behandeling een korstje op de pigmentvlek gevormd wordt. Deze valt er na 1-2 weken vanzelf af. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig om een lentigo solaris te behandelen 

 

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.