Plekjes en vlekjes: verrucae seborroica/ ouderdomswratten
30 augustus 2019
Plekjes en vlekjes: lentigo solaris/ ouderdomsvlek
24 september 2019

Plekjes en vlekjes: fibroma pendulans/ steelwratjes

“Iew er zit een gek flubbertje in mijn hals. Wil je eens kijken?” “Dat is een steelwratje. Dit wratje kan geen kwaad, maar kan soms op een vervelende plek zitten, waardoor ik me voor kan stellen dat je hem weg wilt hebben. Ik zal je er meer over vertellen.”

 Wat zijn steelwratjes? 

Steelwratjes zijn eigenlijk niets meer dan een ophoping van huidcellen. Het zijn huidkleurige of lichtbruine zachte plekjes op een steeltje. De grootte kan variëren van zeer klein tot wel twee centimeter groot. Ze zijn goedaardig en komen voornamelijk voor in de oksels en de hals, al zijn ze ook wel eens te vinden in de liezen of op een ooglid. Ze ontstaan vaak bij plooien of plekken waar de huid ‘schuurt’.

 

 Hoe worden ze verwijderd? 

Wanneer je bij ons komt om steelwratjes te laten verwijderen, wordt dit gedaan met een laser. Het steelwratje wordt met een pincet opgepakt en bij het steeltje weggebrand met de laser. Dit heet coagulatie. Het wratje is nu gelijk weg. Doordat het steeltje wordt weggebrand, ontstaat een klein plekje waar een korstje opkomt. Het is belangrijk dat je niet aan dit korstje krabt. Als een steelwratje nog heel klein is en niet op te pakken dan stippen we het plekje aan met de laser. Het wratje zal wit/grijzig kleuren waarna het steelwratje na een week tot twee weken (afhankelijk van de grootte van het steelwratje) vanzelf van de huid zal afvallen. De huid geneest zonder littekens. Dan ben je er mooi vanaf!  

Geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.