Pigmentvlekken; voorkomen is beter dan genezen!
16 april 2020
Huidveroudering
HUIDVEROUDERING
27 januari 2022

Laseren en de zon: de feiten

Tegenwoordig zijn er een hoop laserbehandelingen beschikbaar die veel soorten problemen aan kunnen pakken. Laserontharen, huidverbetering, het verwijderen van vaatjes of pigmentvlekken: de mogelijkheden zijn behoorlijk gegroeid!

Meestal worden dit soort behandelingen uitgevoerd in periodes dat de zonkracht op zijn laagst is, dus in de herfst/winter. Veel mensen zijn ook bang dat er vervelende consequenties zitten aan het ondergaan van laserbehandelingen in de lente/zomer. Maar is dit wel zo? Wij krijgen hier vaak vragen over waardoor het ons goed leek om hier kort wat meer uitleg over te geven!

 

Laseren en de zon

Wat is nou eigenlijk de link tussen laseren en zonlicht? Veel lasers reageren op pigment. Wanneer je huid te zongebruind is kan het betekenen dat de laser ook dat pigment meepakt en er dus depigmentatie ontstaat. Na een laserbehandeling is de  huid tijdelijk gevoeliger voor UV-straling. Wanneer je in de weken na de behandeling te veel zon meepakt zonder je te beschermen met minimaal factor 30 bestaat er een kans op pigmentverschuiving. En dat willen we natuurlijk allemaal liever voorkomen dan genezen!

 

Is het echt gevaarlijk?

Dan rest er natuurlijk de vraag: is het gevaarlijk om te laseren als de zon schijnt en kan je dat dus echt beter alleen in de herfst/winter doen? Het antwoord is NEE, mits je je aan ‘de regels’ houdt. Wanneer je de normale dagelijkse dingen doet en je je huid goed beschermd met minstens factor 30 (en als je gedurende de dag veel buiten bent je ook herhaaldelijk smeert of poedert met factor 30 of hoger) kun je gewoon gelaserd worden. Wanneer trekken we aan de bel? Als je net terug bent van een heerlijke zon, zee strandvakantie of een wintersport waarbij je huid flink is verkleurd. De huid is dan vaak te bruin waardoor we de behandeling even uitstellen.

Maar wat nou als het net zo’n zomer wordt als 2019? Ook dan kunnen we doorbehandelen mits je niet de hele dag in je tuintje hebt liggen bakken. Denk maar eens aan al die mensen die in Zuid-Spanje of Australië wonen, of wat dacht je van Turkije. Daar schijnt het hele jaar door de zon volop en ook die mensen worden gewoon gelaserd. Met name in Australie wordt veel aandacht besteed aan het beschermen tegen UV-straling. Google maar eens op SLIP, SLOP, SLAP. Dus no worries en kom gewoon deze zomer langs voor een laserbehandeling.

Kijk maar eens op onze website voor leuke combi-aanbiedingen!

Geïnteresseerd in het ondergaan van een laserbehandeling en wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op via info@huidtherapie4yourskin.nl of bel naar 0318-553304.