dermapen
EEN MOOIE HUID BINNEN HANDBEREIK
24 augustus 2016
SPARKLE UP YOUR SKIN
5 december 2018

KERATOSIS PILARIS

 

KERATOSIS PILARIS. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar als we je vertellen dat het die rode droge bultjes op je (boven)armen zijn weet je vast waar we het over hebben.

Het is een onschuldige huidaandoening waarbij de uitrijping van hoorncellen bij de haarzakjes verstoord is. Meestal zien we het op de bovenarmen, maar kan ook op bijvoorbeeld de benen voorkomen. De bultjes hebben wat weg van kippenvel.

keratosis-pilaris-diagram_thumb_514x445De oorzaak van keratosis pilaris is niet bekend, maar we zien het wel vaker bij mensen die aanleg hebben voor eczeem, astma en hooikoorts.

 

Wat kan je eraan doen?
Keratosis pilaris is, zoals gezegd, onschuldig en je hoeft er dus niets aan te doen. Mocht je de bultjes toch storend vinden dan kunnen wij je wel helpen. Er zijn behandelingen om de huidcellen te verweken waarna ze makkelijker afschilferen. Tijdens deze behandelingen gebruiken we zogenaamde peelings welke zuren zoals glycolzuur of salicylzuur bevatten.  In de dagen na een peeling zal de huid gaan afschilferen. Na een aantal dagen zal de huid gladder zijn en de kleur egaler. Naast zo’n behandeling is het belangrijk om de huid niet te droog te laten worden en geen producten te gebruiken met irriterende stoffen. Ook hierbij kunnen we je adviseren.

Om te kijken of we ook wat voor jou kunnen betekenen kun je vrijblijvend een kosteloze intake plannen. Wij zijn bereikbaar op 0318-553304 of via info@huidtherapie4yourskin.nl.