Moedervlekken
11 oktober 2019
Pigmentvlekken; voorkomen is beter dan genezen!
16 april 2020

Hallo zon!

Wat is-ie toch fijn, de lentezon. Maar ook verraderlijk; voor je het weet ben je zo rood als een kreeft. Vooral als je een lichte huid hebt, is het júíst in de eerste lentemaanden extra belangrijk om je goed in te smeren. 

Ze lijken zo zacht en onschuldig, maar juist de uv-stralen in de lente kunnen je huid flinke schade toebrengen. Vooral als je een licht huidtype hebt. Omdat je (gezichts)huid in de wintermaanden relatief weinig zonnestralen heeft gehad, is deze niet meer gewend aan de zon. Dit maakt je huid extra kwetsbaar voor verbranding en daarmee schade aan je huid. We zien het aantal gevallen van huidkanker per jaar toenemen.  Deze snelle stijging heeft alles te maken met ons veranderde zongedrag van de afgelopen jaren. We maken o.a. reizen naar zonnige gebieden en  gaan soms zelfs meerdere keren per jaar op vakantie. Behalve een verhoogd risico op huidkanker veroorzaakt blootstelling aan de zon ook zichtbare huidschade; huidveroudering!  Rimpels, pigmentvlekken en verslapping, komen (grotendeels) door de zon

Je huid beschermen tegen de zon is kortom geen overbodige luxe. Het liefst elke dag, zelfs in de winter. Het is écht belangrijk.

Tip! Gebruik een dagcrème of foundation met zonnefactor. Je bent dan gelijk beschermd tegen de zon. Let er wel op dat je je crème dik genoeg smeert. Als je dit niet doet krijg je niet de bescherming die op de verpakking staat. Dan kun je beter een apart zonnebrandproduct voor gebruiken of een zonbescherming in poedervorm.

Dagcrème met factor
Foundation
Zonbescherming in poedervorm
Zonnebrandcrème voor het gezicht

Je vindt al deze producten in onze webshop. Bestel snel zodat je lekker (beschermd) kunt genieten van de zon!

 

Zonnige groet,

Team Huidtherapie 4YourSkin